PICA PASTA: Ovo zanimljivo jelo možete spremiti brzo onda kada vam se jede PICA, a JAKO VAS MRZI da mesite TESTO za podlogu

Profimedia

Ne moramo priremati hranu uvek na isti način. Ovo je dokaz kako se jedno jelo (pica) može zameniti drugim, jednako ukusnim, posebno ako nemate vremena da dugo stojite pored šporeta.

Takođe, ovo jelo je toliko jednostavno da ga mogu spremiti i oni koji su početnici u kuhinji.

Profimedia 
foto: Profimedia

SASTOJCI:

300 g testenine po želji (špagete, spirale, školjkice...)

150 g praške šunke

500 g kulena

2 zelene paprike

2 paradajza

2 dl mleka

2 jajeta

3 kašike brašna

250 g sira gaude

100 g rendanog parmezana

origano

PRIPREMA:

1. Testeninu (preporučujemo špagete) skuvati u posoljenoj vodi s malo ulja. Tri minuta pre kraja stavite u tu vodu, zajedno sa špagetama, papriku narezanu na trake. Špagete moraju da ostanu malo tvrde, ne skroz skuvane.

2. Procedite ih pa ih zajedno sa paprikom stavite u vatrostalnu posudu koju ste malo podmazali.

3. Na vrh stavite šunku i kulen nasečene na trake.

4. Mleko, brašno, jaja i parmezan sjedinite i prelijte po špagetama. Po vrhu stavite na kolutove narezan paradajz, stavite gaudu, pospite origanom i pecite pola sata na 180 stepeni Celzijusa.

Profimedia 
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

11:15
U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV) Izvor: Kurir televizija