RECEPT
RUČAK ZA DANAS! Prolećna pasta sa TIKVICAMA: Kremasta, neopisivo ukusna, a kada vidite kako se brzo sprema, pravićete je svaki dan
Pasta je uvek dobra ideja. Lako se pravi, a kremasti sosevi joj daju specifičan ukus.
Zato ako želite brzinski ručak ili večeru, prelažemo vam pastu u kremastom sosu od tikvica. Ukus je fantastičan, a zasitiće vas.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 300 g paste po izboru
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g parmezana
- so
- biber
- 2 kašike maslinovog ulje
Foto: Profimedia
Priprema:
- Stavite testeninu da se kuva, a za to vreme pripremite sos.
- Sitno naseckani crni luk propržite na maslinovom ulju da se zastakli, pa dodajte izrendanu tikvicu. Začinite po ukusu, nalijte vodom i dinstajte dok voda skroz ne uvri.
- Nakon toga prelijte pavlakom za kuvanje, dodajte parmezan, promešajte i krčkajte sve zajedno oko 15-ak minuta uz povremeno mešanje.
- Dodajte pastu u tiganj sa sosom, sve lepo sjedinite. Servirajte i pospite parmezanom.
(Kurir.rs)
Bonus video: