RECEPT

RUČAK ZA DANAS! Prolećna pasta sa TIKVICAMA: Kremasta, neopisivo ukusna, a kada vidite kako se brzo sprema, pravićete je svaki dan

Foto: Shutterstock

Pasta je uvek dobra ideja. Lako se pravi, a kremasti sosevi joj daju specifičan ukus.

Zato ako želite brzinski ručak ili večeru, prelažemo vam pastu u kremastom sosu od tikvica. Ukus je fantastičan, a zasitiće vas.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 300 g paste po izboru
  • 2 tikvice
  • 1 crni luk
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana
  • so
  • biber
  • 2 kašike maslinovog ulje
Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Stavite testeninu da se kuva, a za to vreme pripremite sos.
  2. Sitno naseckani crni luk propržite na maslinovom ulju da se zastakli, pa dodajte izrendanu tikvicu. Začinite po ukusu, nalijte vodom i dinstajte dok voda skroz ne uvri.
  3. Nakon toga prelijte pavlakom za kuvanje, dodajte parmezan, promešajte i krčkajte sve zajedno oko 15-ak minuta uz povremeno mešanje.
  4. Dodajte pastu u tiganj sa sosom, sve lepo sjedinite. Servirajte i pospite parmezanom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:22
JEDAN SASTOJAK PRAVI MAGIJU: Ovako se sprema VRHUNSKA PASTA Izvor: Kurir televizija