Kuskus je širom sveta popularna namirnica, mogu je pripremati i potpuni početnici a odlično "upija" ukuse mesa, povrća ili aromatičnih začina.
Obavezno probajte, preukusno je, a jednostavno se pravi.
Profimedia
Sastojci:
- 200 g kuskusa
- 4 pileća bataka sa karabatakom
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kocka za supu, peršun, so, biber
Profimedia
Priprema:
- Kocku za supu rastvorite u 700 mililitara vode pa prelijte kuskus, potom ga poklopite da bi se natapao.
- U tiganju na malo ulja propržite piletinu da porumeni, zatim izvadite meso i propržite sitno seckani crni i beli luk.
- Kuskusu dodajte izdinstano povrće, začinite biberom i dobro izmešajte.
- Prebacite ga u posudu za pečenje, prelijte sa 200 mililitara supe u kojoj se natapao, poređajte piletinu.
- Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dvadesetak minuta.
(Kurir.rs)