Kada želite da napravite brzinsku poslasticu, bez previše prljavih sudova onda sa ovim čokoladnim kolačem nećete pogrešiti.
Sočan je i ukusan isadrži duplu čokoladu, jer se na kraju i preliva glazurom, pa će se ljubitelji slatkiša raspametiti.
Profimedia
Sastojci:
- 700 ml mleka
- 50 g kakaoa
- 70 g kukuruznog skroba
- 100 g šećera
- 50 g putera
- 400 g čokolade
- 200 g keksa
Shutterstock
Priprema:
- U mleko dodajte šećer, skrob i kakao. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu (200 g) i puter, pa kuvajte dok se ne istopi.
- Sipajte preko izlomljenog keksa i promešajte.
- Sipajte smesu u pleh oblika pravugaonika, pokrijte alu folijom i stavite u frižider na sat vremena.
- Otopite preostalu čokoladu (200 g), kolač izvadite iz kalupa, prelijte, pa vratite u frižider na još pola sata.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: