DETONACIJA IZ FRANCUSKE: PSŽ NA PRODAJU! Šeici dižu ruke od svog PROJEKTA?

Profimedia

Prebogati francuski fudbalski klub Pari Sen Žermen će nakon završetka Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru u novembru i decembru, promeniti vlasnika.

Tako barem tvrdi sportski novinar španskog portala "El Ćiringito" Edu Agire, koji tvrdi da je uprava pariskog kluba na čelu sa Naserom el Helaifijem je navodno već donela odluku da se povuče iz francuskog giganta nakon 11 godina.

Investicioni fond iz Katara na čijem čelu se nalazi el Kelaifi kupio je PSŽ 2011. godine, nakon čega je klub napravio veliki broj neverovatnih transfera i osvojio gomilu trofeja u Francuskoj, ali onaj glavni titula prvaka Evrope. ostao je san za Parižane.

AP 
foto: AP

Sveci su 7 puta osvojili titulu šampiona Francuske uz šest trofeja u Kupu.

U Ligi šampiona samo su jednom igrali finale, u 2019/2020, kada su poraženi od Bajerna iz Minhena sa 1:0.

Ove sezone PSŽ je u elitnom takmičenju ispao od Real Madrida u osmini finala nakon što je prvi meč dobio sa 1:0, a drugi izgubio sa 3:1, iako je maltene imao prolaz u rukama , ali su volšebno sve upropastili za 15 minuta, kad im je Benzema dao tri gola.

Iako informacija (još uvek) nije potvrđena od strane relevantnijih izvora, Agire je izazvao haos na društvenim mrežama, a da ima istine u tome potrvđuju i reči samog el Helaifija, koji je za L'Ekip izjavio da "ima zainteresovanih da otkupe PSŽ u narednim godinama".

Čekamo epilog ove neočekivane informacije.

Čekamo epilog ove neočekivane informacije.

Kurir sport