AROMATIČNI PIRE: Zašto uvek mora da se jede klasična verzija krompir pirea kad su mnoge varijacije na temu jednako UKUSNE (RECEPT)

Profimedia

Želite malo zanimljiviji i šareniji prilog? Evo jednog zanimljivog predloga, čisto da malo razbijete rutinu i uradite nešto drugačije za jelo koje nam je svima dobro poznato.

Profimedia 
foto: Profimedia

SASTOJCI:

4 krompira

1/4 šolje mleka

30 g maslaca ili margarina

struk praziluka

pola kašičice belog luka u prahu

1/4 kašičice bibera

150 g šunke

so

Profimedia 
foto: Profimedia

PRIPREMA:

1. Skuvajte krompir, procedite, ispasirajte i dok je još vruć, dodajte margarin i mleko. Sve dobro izmešajte, da masa bude kremasta, pa dodajte sitno seckanu šunku i praziluk.

2. Začinite belim i crnim lukom u prahu i biberom. Posolite po ukusu.

3. Aromatični pire možete služiti kao prilog uz piletinu ili šnicle.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:09
Proleće u Kini Izvor: Kineski radio Internacional