SPORTISTI TAOCI POLITIČKIH INTRIGA! Iz Rusije stigla ŽESTOKA PORUKA nakon vesti o izbacivanju Rusa sa Vimbldona!

Profimedia, EPA/DAVE HUNT

Velika bura podigla se u svetskoj javnosti nakon vesti da Vimbldon planira da zabrani ruskim i beloruskim teniserima učešće na ovogodišnjem turniru zbog rata u Ukrajini.

Vimbldon će tako postati prvi turnir koji će zbog politike zabraniti učešće teniserima.

Odluka još uvek nije zvanična, ali ugledni "Njujork tajms" tvrdi da je samo pitanje momenta kada će biti objavljeno saopštenje organizatora najprestižnijeg Grend slema.

Nakon vesti koja je obišla planetu stigla je oštra reakcija iz Rusije.

"Samo takmičenje će trpeti zbog odstranjivanja ruskih tenisera. S obzirom na to da je Rusija jaka u svetu tenisa, naši teniseri su na vrhu svetske rang liste, sama takmičenja će pretrpeti udar zbog ove odluke. Neprihvatljivo je učiniti sportiste taocima nekih političkih predrasuda, političkih intriga i neprijateljskih akcija prema našoj zemlji", poruka je Vlade Rusije koju je preneo portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ovom odlukom biće suspendovana četvorica ruskih tenisera iz Top 30, odnosno pet žena iz Top 40 WTA liste. Na Vimbldonu neće moći da se takmiče Danil Medvedev, koji je nedavno bio i najbolji teniser sveta, te Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Anastasija Pavličenkova, Arina Sabalenka, Viktorija Azarenka, Karen Hačanov...

Kurir sport