RECEPT

PREUKUSNO JELO KOJE ĆE VAS ZASITITI: Zagrejte stomak savršenom ČORBOM SA PIRINČEM

Foto: Shutterstock

Ako postoji kvalitetno jelo "na brzinu", onda je to jednostavna čorba sa pirinčem.

Ne treba vam ni hleb, ni krutoni, a veoma je zasitna zbog fino kuvanog pirinča.

Ova čorba je "džoker" koji može da uskoči kad god ne znamo šta ćemo da kuvamo, ili kada nemamo vremena za kuhinju.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 1 l bistre goveđe ili pileće supe 150 g pirinča 2 jajeta 2 dl kisele pavlake 1 limun so, biber malo peršuna

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema: 1. U pola litra slane kipuće vode stavite pirinač da se kuva. Da bi zrna pirinča ostala cela, u vodu nacedite sok od pola limuna i kuvajte 15 minuta, a zatim ga procedite. 2. U ovako pripremljen pirinač nalijte vrelu bistru supu uz konstantno mešanje. 3. Na kraju u posudi umutite kiselu pavlaku, jedno celo jaje i jedno žumance i masu dodajte skuvanom pirinču. 4. Čorbicu začinite solju, biberom i ukrasite peršunom.

(Kurir.rs)

This browser does not support the video element.

49:58
MAJKE I SNAJKE S01E32 Žiri nikad strožiji, pirinač porodice Grujić ocenili blagim užasom Izvor: Kurir TV