NAIZMENIČNO IMALA ODNOSE SA BRAĆOM KENEDI! Smrt ove FATALNE zavodnice prate se mnoge zavere: Novi film tvrdi da je UBIO FBI?

Profimedia

Govoreći u intervjuu koji je podeljen u novom dokumentarcu, "Misterija Merilin Monro: Nečuvene trake", Džon Danof kaže da ga je unajmio rival da iskopa prljavštinu o braći Kenedi. Tvrdi da je instalirao prislušne uređaje u glumičinoj kući, kao i kući na plaži u kući Džonovog i Robertovog zeta, Pitera Loforda.

Profimedia 
foto: Profimedia

Piter i njihova sestra Patriša Kenedi Loford bili su poznati po održavanju divljih zabava na kojima bi se Merilin nasamo sastajala sa braćom u kući na plaži u Palm Springsu. Govoreći o tajnim snimcima, Danof je rekao:

- Počinjem da prepoznajem glasove, bostonski naglasak i Merilin Monro. Čuo sam predsednika kako zove Merilin, 'Merilin', ili Merilin kako predsednika naziva 'Prez'.

Fred Otaš, istražitelj koji je radio sa Danofom, dodaje:

- Bilo je mnogo snimaka o Merilin i Džeku u kući na plaži u činu vođenja ljubavi. Otišli ​​su u spavaću sobu gde je bio još jedan odašiljač, koji je snimio umiljat razgovor i seksualni čin u krevetu.

On takođe opisuje kako su čuli 'dogovore za sastanke' ne samo sa Džekom već i sa njegovim bratom Bobijem, koji je mnogo puta posećivao zvezdin dom:

- Bilo je više traka napravljenih gde su se čuli Robert Kenedija i Monro, za razliku od snimaka Džeka Kenedija i Monro.

Profimedia 
foto: Profimedia

Džona Danofa zaposlio je privatni istražitelj i bivši policajac Fred Otaš, poznat kao jedan od najboljih u poslu. Otaša je zauzvrat angažovao rival braće Kenedi, sindikalni vođa Džimi Hofa, čuveni korumpirani čovek koji je bio dobro povezan sa mafijom.

Hofa je bio besan nakon što ga je na meti generalnog tužioca Roberta Kenedija zbog njegovih nezakonitih aktivnosti i očajnički je želeo da iskopa prljavštinu o braći.

Otaš objašnjava kako su prisluškivani Merilin dom, kao i imanje u Palm Springsu Loford i kuću na plaži. Govoreći o trakama, on kaže:

- Postavljene su ispod tepiha, u lusterima i u plafonima.

Najnoviji dokumentarac otkriva nečuvene intervjue onih koji su bliski holivudskoj superzvezdi pre i posle njene tragične smrti 4. avgusta 1962. godine. Sumnjive okolnosti oko njene smrti dovele su do bezbroj teorija zavere - uprkos tome što su mrtvozornici njenu smrt proglasili verovatnom samoubistvom. Doktori takođe istražuju sa kim je glumica bila tokom poslednjih dana i stepen učešća Kenedijevih. Monro je navodno imao romantične veze sa JFK-om i njegovim mlađim bratom Robertom, ali su oba muškarca odbila da se oglase jer su bili u braku i imali decu.

Profimedia 
foto: Profimedia

Takođe je rekla kolumnisti i piscu Sidniju Skolskom da je bila u vezi sa Bobijevim bratom Džonom i da su njih dvoje bili intimni u nekoliko navrata. U danima koji su prethodili njenoj smrti, izvori su tvrdili da je Monro rekla poverljivim osobama da je trudna sa jednim od Kenedijevih, ali da je bila primorana da „izgubi bebu“.

Dokumentacija o bombi je takođe otkrila dokumente koji sugerišu da je Monro bila upućena u tajne nuklearne vlade koje su je činile pretnjom porodici Kenedi i nacionalnoj bezbednosti zemlje.

Robert Kenedi je tvrdio da nije bio nigde blizu Monroine kuće na dan kada je umrla, ali su svedoci tvrdili da je bio na njenom imanju pre nego što je ona umrla.

JFK je ubijen u novembru 1963. godine, a godinama kasnije, Robert Kenedi je takođe ubijen u junu 1968. U nedelji koja je prethodila njenoj smrti, Monro je provela dosta vremena telefonirajući starim prijateljima. Pozvala je svog ginekologa dr Leona Krona da pita da li je ljut na nju zbog prethodnog pobačaja.

Takođe je nazvala svog prijatelja, agenta za nekretnine Artura Džejmsa, kako bi razgovarala o mogućoj impregnaciji od strane jednog od Kenedijevih. Dan pre smrti, pozvala je svoju dugogodišnju prijateljicu En Karger da joj kaže da će se udati za Bobija Kenedija. Takođe je pozvala prijatelje u Vašingtonu da pokušaju da dođu do Bobija, uključujući Roberta Slac+kera i Kenedijevog zeta Pitera Loforda.

printscreen YT 
foto: Printscreen YT

Ujutro kada je umrla, pozvala je glumicu Džejn Karmen, koja je rekla za Vaniti Fair, da je Monro zvučala uznemireno.

- Rekla je da je neka žena zvala celu noć, maltretirala je i prozivala je - rekla je Karmen:

- Glas joj je zvučao poznato, ali nije mogla da mi da ime. Anonimni pozivalac je rekao reči u smislu „Ostavi Bobija na miru, skitnice. Ostavi Bobija na miru".

Karmen je takođe rekla da je Monro tražila tablete za spavanje i vino, ali je Karmen odbila njen zahtev.

Kasnije, na dan njene smrti, prijateljica Agnes Flanagan pojavila se u Monroinoj kući. U 16.30, Monroe je pozvala svog psihijatra koji je dolazio u njenu kuću oko 19.00. Njen psihijatar je rekao profesionalcima za praćenje samoubistava u Los Anđelesu da je „imao pozive tog jutra i kada sam je video ona je bila besna. Nedavno je imala seksualne odnose sa "izuzetno važnim muškarcima u vladi, na najvišem nivou".

Monro je navodno rekla da je te noći trebalo da se vidi sa jednim od tih muškaraca i bila je ljuta što su planovi propali. U 21.30 Monro je nazvala svog frizera Sidneja Gilarofa. Gilarof je za Vaniti Fair rekao da ga je „Marilin zvala u očajanju. Razgovarala je o tome da je okružena opasnošću, o izdajama ’ljudi na visokim mestima‘, o tajnim ljubavnim aferama“. Bila je izbezumljena i rekla je Gilarofu da je Robert Kenedi tog dana bio u kući, „pretio mi je, vikao na mene“.

Profimedija 
foto: Profimedija

Između 21.30 i 22.30 Monro je razgovarala sa scenaristom Hozeom Bolanosom, za kojeg tvrdi da je o Monro saznao nešto što će „jednog dana šokirati ceo svet“. Nikada nije podelio šta je to informacija.

Nešto pre ponoći te večeri, Monro je umrla očigledno samoubistvom. Istražitelji okružnog tužioca Los Anđelesa uzrok njene smrti 1980-ih, ali ih je blokirao FBI. Decenijama kasnije, njen zvanični uzrok smrti još uvek nije utvrđen, što je omogućilo da se razvijaju teorije zavere.

Jedna divlja teorija uključuje ideju da ju je ubio FBI po instrukciji Kenedijevih. Teoretičari zavere tvrde da je to bilo da bi sakrili svoje poslove ili prikrili tajne vladine tajne koje su možda podelili sa Monro, piše "The Sun".

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

MIKA ALEKSIĆ STIGAO SA SUPRUGOM I ADVOKATOM Nastavlja se suđenje u Palati pravde za silovanja i polna uznemiravanja mladih glumica  Kurir