NA OVOJ SRPSKOJ PLANINI ZA 1. MAJ SE OČEKUJE I DO 40.000 LJUDI: Smeštaj za praznik možete naći od 2.000 pa do 30.000 dinara!

Shutterstock

Prema informacijama Turističke organizacije Zlatibor na planini Zlatibor se za prvomajske praznike očekuje oko 40.000 turista.

Prilivom ovolikog broja posetioca očekuje se popunjenost kapaciteta od 95 odsto, a niije isključivo da se usled lepog vremena i neradnih dana bude tražio smeštaj više.

Profimedia 
foto: Profimedia

Raspon cena smeštaja na Zlatiboru je veliki, pa tako, za prvomajske praznike u konačištima noćenje možete naći od 2.000 dinara pa sve do 30.000 dinara u hotelima.

Jeftino ćete proći ukoliko smeštaj rezervišete u nekim privatnim apartmanima i vilama za koje se dnevno izdavanje kreće od 20 do 50 evra.

Pa tako, jedan hotel sa četiri zvezdice u samom centru Zlatbora noćenje sa doručkom naplaćuje 17.533 dinara, dok ukoliko imate sreće možete i za manje od 5.000 dinara naći apartman sa doručkom.

Shutterstock, RINA 
foto: RINA, Shutterstock

Za one koji su ljubitelji šetnje poput jednodnevnih izleta kako na samoj planini, tako i par kilometara dalje, u njenom okruženju postoje mnogi izleti.

Pa tako, izlet u Mokru Goru će vas izaći 1.300 dinara, a za isti novac možete posetiti Sirogojno i Stopicu pecinu, dok je poseta Tari i Višegradu 1.600 dinara.

Ukoliko želite da posetiti kanjon reke Uvac, moraćete da izdvojite 2.960 dinara. Međutim, u cene nisu uračunate ulaznice na lokalitetima čija se poseta naplaćuje, a koji koštaju od 150 do 400 dinara.

Kurir.rs/ Mondo

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Jeleni i košute se vratili na Zlatibor: Na srpskoj planini nastanjeno 19 jedinki, nakon perioda prilagođavanja biće pušteni u prirodu   RINA