Ukoliko sutra planirate neko roštiljanje u prirodi, ovaj savet će vam biti od velike koristi.
Prvomajski praznici su sinonim za druženje izvan grada, pravljenje ukusnog roštilja, kao i igranja društvenih igara, ali kad prođe praznična euforija, mnogima će sigurno teško pasti čišćenje rešetke na kojoj se pržilo meso, jer se ono gotovo uvek zalepi.
Kako vam se to više ne bi događalo, isprobajte ovaj jednostavan trik - umesto da "podmažete" rešetke slaninom, probajte sirovim krompirom.
Krompir za početak presecite na pola, zabodite viljušu u jednu polovinu i pređite preko rešetke onim delom gde je krompir rasečen.
Naime, skrob iz krompira stvara sloj za koji se hrana neće lepiti kada se zagreje na roštilju, a pranje rešetke neće biti toliko naporno kao pre.
Isprobajte ovaj trik i sigurno ćete zaboraviti na slaninicu i ostale savete oko roštilja!
(Kurir.rs)
Bonus video: