Tikvice su mnogima omiljeno povrće, jer pored toga što se mogu pripremati na bezbroj načina, ne treba vam ni previše vremena.
Namaz od tikvica je upravo takav recept, a vaši ukućani će ga sigurno obožavati.
Najlepši je kada se namaže na vruć hleb.
Zorana Jevtić
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 vezica peršuna
- 1 kašika limunovog soka
- so, biber
Profimedia
Priprema:
1. Narendajte tikvice i posolite, pa ostavite da odstoje par minuta, a zatim ih ocedite.
2. Na ulju propržite crni i beli luk, pa dodajte tikvice i dinstajte dok ne ispari tečnost.
3. Dodajte kiselu pavlaku, peršun, pa sve zalijte limunovim sokom i začinima po ukusu.
4. Sve dobro izblendajte i poslužite kada se ohladi.
(Kurir.rs)