ŽICOM JOJ VEZAO VRAT I U DŽAKU JE BACIO U ŠIBLJE KRAJ PUTA: Ženka Vaska posle stravičnih povreda počela da se oporavlja

Privatna Arhiva

Jednogodišnja ženka pulina Vaska, koja je 23. aprilske večeri pronađena u vezanom džaku sa žicom oko vrata, još uvek se od povreda i trauma oporavlja u jednom novosadskoj veterinarskoj ambulanti.

To je potvrdila Jelena Ljuboja, predsednica Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke. Ovo udruženje preuzelo je brigu i odgovornost za psa koji je zverski pretučen u predelu glave, a onda vezan i bačen u šiblje kraj puta za Plavu banju. Očigledna je bila namera onog ko je ovo uradio da pas skonča u najgorim mukama.

Srećom, te večeri sugrađanin Dragoslav Stojkov spasao je Vasku od sigurne smrti. Nakon što je kerušu zbrinuo kikindski veterinar dr Goran Mijalković, Vaska je prebačena u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu:

S.u. 
foto: S.U.

– CT snimci su pokazali naprsnuća lobanje što je prouzrokovalo da mozak nateče, pa je Vaska imala neurološke probleme. U međuvremenu, počela je da hoda i da jede. Još uvek je u ambulanti jer je pozitivna na jednu vrstu parazita. U petak bi trebalo da napustu veterinarsku ambulantu i bude smeštena u jednu novosadsku ustanovu koja brine o psima koji su preživeli neki vid traume. Kad se oporavi, pronaći ćemo Vaski novi dom - kaže Jelena Ljuboja, piše Telegraf

Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke postoji već osam godina, a ovo nije prvi put da su preuzeli brigu o zlostavljanom psu iz naše sredine:

Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

- U Kikindi je bilo više slučajeva tog tipa. Naš osnovni cilj jeste da sa ulica sklonimo što veći broj pasa i sprečimo nasilje nad životinjama. Kad smo se upustili u ovu misiju, fokusirali smo se samo na opštinu Čoka. Sad za nas posla ima širom Vojvodine. Gde god je potrebna pomoć, “Lina” i njeni članovi i volonteri tamo su prisutni - priznaje ona.

Podsećamo i da su svoja saznanja o ovom zverskom slučaju zlostavljanja životinja sugrađani, veterinar Goran Mijalković i Dragoslav Stojkov, izneli pripadnicima kikindske policije.

(Kurir.rs/Telegraf)