SLAVIŠA JE OSEDEO ZBOG ZVEZDE! Voja Dragović za Kurir: Jednom ću napisati KNJIGU o tim danima! TRI PUTA se pakovao da ide!

Dado đilas

Novi detalji o treneru i generaciji koja je vratila titulu na Marakanu posle šest godina

Slaviša Stojanović i danas je cenjen i poštovan među navijačima Crvene zvezde. Doneo je klubu iz Ljutice Bogdana dugo čekanu titulu 2014. godine, ali nije imao tu sreću da sa svojom ekipom zaigra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Slaviša Stojanović radio je u vreme velikih potresa na Marakani. Koliki je stres preživljavao na Marakani, najbolje ilustruju njegove fotografije, kada je na kraju sezone skoro osedeo. O tim danima i tome kako je osvajana titula u sezoni 2013/2014. za Kurir govori Vojislav Voja Dragović, čovek koji je Slavišu Stojanovića doveo u Crvenu zvezdu.

- Tih godinu dana svaki dan sam bio sa Slavišom. Preživljavali smo stvari zajedno, tu ludnicu i konfuziju. Čovek koji je došao iz mirnijeg i komfornijeg sveta, u klub gde su očekivanja bila ludačka. Morao je da žonglira između uprave sa četiri potpredsednika, igrača, navijača... Ključ je bio da dogura do zime, a onda mu je Bog vratio za sav njegov rad, dobrotu i iskrenost. Zvezda je na bazi energije, ljubavi i entuzijazma osvojila titulu. Refleksije na njega su bile neverovatne, tri puta se pakovao da ide, tri puta sam ga ubeđivao da ostane. O toj sezoni treba napisati knjigu. Možda ću to i da uradim. Situacija je bila slična Zemanovoj, s tim što je Slaviša bio uporniji - objasnio je Dragović.

Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

Fudbalski agent i nekadašnji trener Crvene zvezde imaju još jednu zajedničku ljubav, a to je muzika.

- Upoznao sam Slavišu kada sam doveo Valtera Zengu u Zvezdu, 2005. godine. Otada smo nerazdvojni, kao da smo ista krv. Kad su se kockice sklopile doveo sam ga u Zvezdu sa kojom je osvojio titulu posle sedam godina. Slaveta i mene spojila je ljubav prema muzici, jer je on vrstan gitarista - rekao je Voja Dragović.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Slaviša Stojanović predvodio je generaciju izuzetnih fudbalera Crvene zvezde u sezoni 2013/2014, među kojima su bili: Boban Bajković, Miguel Arauho, Marko Vešović, Goran Gogić, Abiola Dauda, Luka Jović, Filip Kasalica, Dejan Kelhar, Aleksandar Kovačević, Jovan Krneta, Darko Lazić, Darko Lazović, Novak Martinović, Nikola Mijailović, Nenad Milijaš, Luka Milunović, Marko Mirić, Stefan Mihajlović, Filip Mladenović, Dragan Mrđa, Ljuba Nenadić, Miloš Ninković, Roberts Omega, Ifeani Onjilo, Savo Pavićević, Marko Petković, Nejc Pečnik, Predrag Rajković, Đorđe Rakić, Vukan Savićević.

Kurir sport/A. Radonić

Bonus video:

This browser does not support the video element.

VOLIM VUČIĆA! Terzić progovorio o njihovom odnosu: Zvezda nikad nije dobila više novca od Partizana iako predsednik navija za nju  Kurir televizija