Vlasnik restorana uveo je plaćanje ulaznice u objekat za svakog gosta koji dolazi da jede, osim ako je reč o deci.
Ulaznica se plaća tri evra, a razlog je drastičan rast svih ulaznih troškova – od namirnica do energije.
Horst Ingendorn, vlasnik restorana u nemačkom gradu Ratingeru, za WDR kaže kako nije imao izbora.
“Meso je skuplje od 30 do 50 posto, povrće 30 posto. Ulje za prženje poskupjelo je više od 100 posto, a troškovi energije za 2000 posto.
U jednom sam trenutku povukao ručnu i rekao da sad moram nešto preduzeti. Umesto da menjam jelovnik i povećavam cenu vode i drugih usluga, odlučio sam uvesti ta tri eura”, tumači nemački ugostitelj.
Gosti restorana u Ratingeru već tri nedelje, tako, moraju da plaćaju paušal koji je namenjen olakšavanju dodatnih troškova.
“Gosti s kojima sam razgovarao to razumeju i mislim da je ta otvorenost i iskrenost zapravo prilično dobra”, kaže Ingendorn za WDR.
Kurir.rs/Danica.hr