RECEPT

KREMASTA POSLASTICA KOJU ĆETE PRAVITI CELO LETO: Domaći sladoled od VIŠANJA za koji je potrebno 10 minuta, ostaviće vas bez daha!

Foto: Shutterstock

Ako imate malo slobodnog vremena, a želite da obradujete ukućane omiljenom poslasticom, onda je ovaj recept pravo rešenje za vas.

Sladoled od višanja se pravi lako, sastojci su jednostavni i jeftini, a ukus je čaroban. Obavezno probajte i uživajte u ledenoj poslastici tokom ovih vrelih dana.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

  1. 300 g višanja
  2. 300 ml jogurta
  3. 200 ml hladnog mleka
  4. 200 g šlaga u prahu
  5. 100 g šećera
Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Pomešajte šlag u prahu i hladno mleko i dobro umutite.
  2. Uzmite jednu šaku višanja i stavite sastrane, a ostale višnje izmiksajte zajedno sa jogurtom i šećerom.
  3. Smesi sa višnjama dodajte šlag i mutite lagano sve vreme.
  4. Smesu prelijte u plići i širi sud i stavite u zamrzivač na 15-ak minuta, a potom preko pobacajte višanje koje ste ostavili sastrane i ponovo vratite na hlađenje nekoliko sati.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:43
SLADOLED OD KREMPITE! Subotičanin prvi u Evropi napravio zanimljiv ukus u NAJSTARIJOJ poslastičarnici u zemlji Izvor: Kurir televizija