DA KUVANJE BUDE PRAVI UŽITAK: Mnoge cake u kulinarstvu odavno znate, ali uvek dobro dođe NOVI SAVET koji možda dosad niste znali

Shutterstock

I ako ste početnik u kuhinji i ako spadate među one koji imaju zavidno iskustvo za šporetom, pojedine tajne kuvanja svakako bi trebalo da znate. Otkrivamo vam neke od njih koje zaista vrede, jer vam olakšavaju rad u kuhinji i i te kako utiču na ukus jela.

Profimedia 
foto: Profimedia

* Testeninu kuvajte minut ili dva kraće nego što piše na uputstvu na pakovanju. Naime, kad dodate vreo sos, testenina će dodatno omekšati.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

* Da bi karfiol prilikom kuvanja zadržao belu boju, u vodu dodajte malo mleka i soli.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

* Kad pravite krompir pire, pošto procedite krompir, vratite ga u vruć lonac, sklonite s vatre i pustite da se osuši u toploj posudi još minut. Nakon toga ćete gnječenjem i dodavanjem mleka i maslaca dobiti kremastu teksturu.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

* Da biste napravili savršenu supu od povrća, umesto da sastojke odmah stavite u vodu, šargarepu, luk i paradajz prvo malo dinstajte na ulju ili maslacu. Na taj način ćete im pojačati ukus.

* Kad pečete u dubokom ulju, hranu koju stavljate u njega nekoliko minuta držite na viljušci, uronjenu u ulje, pre nego što je spustite u tiganj. Tako će se malo zapeći i sprečićete lepljenje za dno tiganja ili ostalu hranu.

Profimedia 
foto: Profimedia

* Da biste znali kad je ulje dovoljno vruće, umesto da ubacujete komadiće hrane i čekate da počnu da krčkaju, u njega stavite drvenu varjaču i kad se oko nje pojave mehurići, ulje je dovoljno zagrejano.

* Pre seckanja povrća na dasku za sečenje stavite malo soli. Na taj način povrće neće kliziti i lakše ćete ga seći.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:43
Recept za teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama Izvor: Kurir televizija