Kad god je u pitanju neko starinsko jelo, odmah nam se probude najlepše uspomene na mirise i ukuse koji nas podsećaju na detinjstvo. Evo jednog divnog deserta koji će se smazati brzinom svetlosti.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kesica vanil-šećera
- 1 šolja (od 2 dl) šećera
- 1 šolja jogurta
- 1,5 šolja brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Fil:
- Džem po želji (šljive, jagode...)
Priprema:
- Uključiti rernu na maksimalnu temperaturu.
- Umutiti jaja s vanil-šećerom, lagano dodavati šećer, potom jogurt i brašno pomešano s praškom za pecivo.
- Najveći pleh obložiti papirom za pečenje, sipati masu i peći sedam-osam minuta.
- Čim se biskvit izvadi iz rerne, uviti ga u vlažnu krpu (zajedno s papirom za pečenje) i urolati. Nakon pet minuta ga odviti, skinuti papir, pa ga ponovo uviti.
- Posle pet minuta koru filovati džemom po želji, sve uviti u rolat i ostaviti da se kolač ohladi. Po želji ga možete posuti šećerom u prahu.
(Kurir.rs)
Bonus video: