OKOLO HRSKAVI, UNUTRA MEKANI

PREUKUSNI I HRSKAVI: Obradujete porodicu MLADIM KROMPIRIĆIMA, nikada niste probali bolje (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Mladi krompir obično pržimo u dubokom ulju ili pečemo u rerni.

Najidealnija kombinacija pripreme, da bi ovaj krompir bio preukusan, je da se prvo kratko obari a zatim zapeče. Tako dobijamo onu slatku, preukusnu unutrašnjost, a okolo hrskavu ili blago hrskavu spoljašnjost.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 kg mladog krompira
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica senfa
  • 2 struka mladog belog luka
  • peršunov list
  • so i biber.
Foto: Profimedia
foto: profimedia

Priprema:

1. Krompir očistite, operite i posolite. Dodajte biber, malo ulja, senf i sve dobro promešajte.

2. Ako pečete u rerni dodajte pola kašičice mlevene slatke paprike i malo tucane ljute paprike.

3. Ako pečete u tiganju, onda sipajte ulje, pa kad se ugreje dodajte krompir, poklopiti i pržiti dok ne porumeni.

4. Okrenite krompir pa dodajte seckani beli luk i prižite do karaja.

(Kurir.rs)

This browser does not support the video element.

01:23
TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE! Izvor: Kurir televizija