OKOLO HRSKAVI, UNUTRA MEKANI
PREUKUSNI I HRSKAVI: Obradujete porodicu MLADIM KROMPIRIĆIMA, nikada niste probali bolje (RECEPT)
Mladi krompir obično pržimo u dubokom ulju ili pečemo u rerni.
Najidealnija kombinacija pripreme, da bi ovaj krompir bio preukusan, je da se prvo kratko obari a zatim zapeče. Tako dobijamo onu slatku, preukusnu unutrašnjost, a okolo hrskavu ili blago hrskavu spoljašnjost.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 1 kg mladog krompira
- maslinovo ulje
- 1 kašičica senfa
- 2 struka mladog belog luka
- peršunov list
- so i biber.
Foto: Profimedia
Priprema:
1. Krompir očistite, operite i posolite. Dodajte biber, malo ulja, senf i sve dobro promešajte.
2. Ako pečete u rerni dodajte pola kašičice mlevene slatke paprike i malo tucane ljute paprike.
3. Ako pečete u tiganju, onda sipajte ulje, pa kad se ugreje dodajte krompir, poklopiti i pržiti dok ne porumeni.
4. Okrenite krompir pa dodajte seckani beli luk i prižite do karaja.
(Kurir.rs)