ZAPEČENE TORTILJE S KOBASICOM I JAJIMA: Pikantni doručak gotov za 10 minuta, a priprema laganica (RECEPT)
Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.
Poseban ukus dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak i večera.
Sastojci:
2 tortilje
3 jajeta
50 g ljute kobasice
1 crvena paprika
2 kašike kukuruza šećerca
so, biber
kockica putera
Priprema:
1. Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac.
2. U tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje sipajte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju.
3. Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja. 4. Presecite na četiri dela i poslužite.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)