RECEPT
BELA ČORBA KOJU SVI MORAJU DA PROBAJU: Prepuna povrća i mesa, savršeni prolećni ručak!
Pored domaće supe sa rezancima i one sa knedlama, svaka domaćica u svom kuvaru treba da ima i recept za belu čorbu.
Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g mesa (telećeg, junećeg ili pilećeg)
- 1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)
- 1 manji celer
- 1 crni luk
- 3-4 krompira srednje veličine
- 4-5 kašika pirinča
- 1 žumance malo pavlake za kuvanje
Foto: Profimedia
Priprema:
- Meso stavite da se kuva, a crni luk očistite i isecite na pola, pa stavite na ringlu da se ispeče. Dodajte ga u šerpu u kojoj se kuva meso.
- Kada je meso pri kraju dodajte zelen i celer. Kuvajte dok sve ne omekša.
- Procedite supu, dodajte krompir, meso, šargarepu i celer, sve isečeno na kockice i par kašika pirinča.
- Pred kraj napravite zapršku od brašna i vode, pa kuvajte još par minuta.
- Kada se čorba malo prohladi dodajte žumance pomešano sa pavlakom za kuvanje i promešajte.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: