Rižoto sa pilećim mesom lako se pravi, a izuzetno je zdrav i lagan.
Rižoto je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan ručak koji će zadovoljiti i ljubitelje mesa i povrća.
Osim toga, ovo jelo sadrži i pirinač, pa se može smatrati i kompletnim obrokom uz koji vam nije potreban čak ni hleb. Spoj povrća i pilećeg mesa, uz odabrane začine, daje jelo jedinstvenog ukusa koje će oduševiti vašu porodicu.
Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 2 mesnate paprike
- 2 paradajza
- 1 glavica luka malo ulja
- 200 ml soka od paradajza
- 300 g pilećeg belog mesa
- so, biber
- mlevena paprika
Priprema:
1. Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na ulju i malo vode.
2. Kada luk postane staklast, dodajte meso i još malo tople vode.
3. Sve dobro izmešajte i začinite, pa dinstajte oko 10 minuta.
4. Dodajte papriku, paradajz i 200 ml tople vode. Kad proključa dodajte pirinač i sok od paradajza.
5. Vodu dolivajte dok se pirinač ne skuva.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)