Kao pahuljica

PAVLOVA TORTA: Stvarno je savršena, samo gledajte da je, zbog korišćenja rerne, pravite kada napolju NIJE PREVRUĆE (RECEPT)

Foto: Shutterstock.

Od voća možete da koristite šumsko, jagode, borovnice, maline, kupine...

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 3 belanceta
  • kašičica limunovog soka
  • prstohvat soli
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g šećera
  • 80 g šećera u prahu
  • kašika gustina
  • 500 g voća po izboru (jagode, maline, kupine...)
Foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U kalup za tortu stavite papir za pečenje.

2. U posudi umutite šam od belanaca. Postepeno dodajte šećer i gustin, a zatim i limunov sok.

3. Veći deo šama stavite u kalup za tortu, a manji deo stavite u špric i nanesite po ivicama kako biste dobili šare.

4. Sušite koru od belanaca na 150 stepeni oko sat vremena. Isključite rernu, ali neka torta ostane u rerni još pola sata. Kad se bude ohladila, kora bi trebalo da bude tvrda spolja, a unutra mekana.

5. Zatim umutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobije gusta masa. Smesu nanesite na koru od belanaca, a preko naređajte voće po izboru.

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

11:32
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao  Izvor: Kurir televizija