Možda vam sladoled od najpopularnijeg čokoladnog namaza zvuči kao nešto što možete da jedete samo u poslastičarnicama i restoranima, ali uz ovaj recept ga zapravo možete napraviti sami kod kuće i to bez previše muke.
Potrebno vam je desetak minuta za pripremu, a krajnji rezultat je preukusan, čokoladni sladoled kom sigurno niko neće uspeti da odoli.
Sastojci:
400 g kondenzovanog mleka
475 ml slatke pavlake
250 g nutele
Priprema:
1. U činiju sipajte nekuvano kondenzovano mleko, zatim nemućenu slatku pavlaku i na kraju dodajte nutelu.
2. Mutite mikserom na najmanjoj brzini, a kada počne da se zgušnjava lagano povećavajte brzinu i mutite sve dok ne dobijete čvrstu smesu.
3. Prelijte u odgovarajuću činiju za zamrzivač i ostavite da se hladi minimum 8 sati.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)