Čizkejk je omiljena poslastica širom sveta, a razlozi za to su mnogi. Osim što je ukusan i osvežavajuć kolač, njegova glavna prednost je zasigurno i to što je priprema jednostavna i brza.
Sastojci:
Testo:
250 g brašna
125 g maslaca
100 g šećera
žumance
Nadev:
250 g svežeg sira
100 g šećera
prašak za puding od vanile
izrendana korica limuna
4 jaja
2 i 1/2 dl slatke pavlake
500 g jagoda
preliv za tortu (crveni)
Priprema:
Od brašna, maslaca, šećera i žumanca umesite brzo testo. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u frižider.
Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i njime obložite dno i rubove okruglog kalupa.
Viljuškom izbockajte testo i pecite ga desetak minuta u pećnici zagrejanoj na 200°C.
Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte slatku pavlaku i dodajte je smesi.
Napunite testo pripremljenom smesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi.
Operite jagode, dobro ih ocedite, skinite peteljke, prepolovite i stavite na kolač.
Pripremite preliv prema uputima na omotu i njime prelijte jagode.
(Kurir.rs)
Bonus video: