POSLUŽITE JE UZ KUGLU OMILJENOG SLADOLEDA: Štrudla sa jabukama koja opija mirisom i ukusom! (RECEPT)
Narendajte jabuke, dodajte malo suvog grožđa i oraha i uživajte u poslastici uz kuglu omiljenog sladoleda
Štrudla sa jabukama - soćna, aromatična i jednostavno neodoljiva. Za ljubitelje jabuka, prava delicija.
Možete je poslužiti toplu uz sladoled ili šlag.
Sastojci:
1/2 kg lisnatog testa za savijače
800 g jabuka
50 g suvog grožđa
50 g oraha
10 g šećera
sok od pola limuna
2 kesice vanilin šećera
1 žumance
1 kašika šećera u prahu
Priprema:
1. Lisnato testo rastanjite oklagijom u pravougaonik.
2. Na sredinu kore stavite rendane jabuke pomešane sa šećerom, limunovim sokom, suvim grožđem, orasima i vanilin šećerom.
3. Spojite krajeve testa preko fila, probodite testo viljuškom na nekoliko mesta, premažite ga žumancetom i stavite u pleh koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
4. Pecite na 225 stepeni oko pola sata. Kad se ispeče, štrudlu pospite šećerom u prahu.
(Kurir.rs)