ITALIJANKA CEO ŽIVOT BILA U ZABLUDI Lorijana se oglasila nakon saznanja da je Srpkinja: Mnogo sam SREĆNA, našla sam mamu Leposavu!

Privatna Arhiva

Italijanka Lorijana Saso, koja je posle pedeset godina saznala da je usvojena i da je poreklom iz Srbije, uz pomoć porodičnog prijatelja Radoice Vukića pronašla je biološku majku Leposavu Dinkovski u Perlezu.

Njeno traganje za majkom započelo je pre tri godine, kada je, posle smrti roditelja, koji su je, ispostavilo se, usvojili, u stanu našla kutiju u kojoj je bio pasoš SFRJ i džemperić kakav je nosila devojčica na slici u tom crvenom dokumentu. Iako joj je detinjstvo bilo ispunjeno ljubavlju i pažnjom Marise i Injasija Sasa, kada je saznala da je našla biološku majku, skakala je od sreće. Vukić, koji je svakodnevno u kontaktu s Lorijanom, rekao nam je da je posle pisanja Kurira o njenoj neverovatnoj životnoj priči oduševljena i zahvaljuje se što smo prostor posvetili običnim ljudima s neobičnom sudbinom.

- Mnogo sam srećna i uzbuđena - kratko je za Kurir preko Vukića poručila za Kurir, s nestrpljenjem iščekujući skorašnji susret s pravom majkom i ponovni zagrljaj posle 50 godina.

Kada je saznala da biološka majka živi u Perlezu i da želi da je vidi, htela je odmah da krene na put. Međutim, budući da ima sina i da je i on želeo da upozna pravu baku, zbog njegovih obaveza i ispita malo su odložili dolazak u Srbiju.

Podsetimo, Leposava je za Kurir kroz suze ispričala da je Lorijanu rodila sa 16 godina i da je bebi na rođenju nadenula ime Zorica, a da su joj dete oteli majka i očuh i dali na usvajanje:

- Nije prošao dan a da nisam mislila na moju Zoricu. Pokušala sam da je nađem... Ne znam kako ću da preživim taj dan kada se budemo ponovo videle.

Privatna Arhiva 
foto: Privatna arhiva

kurir.rs/Danijela Vujsić

Bonus video:

This browser does not support the video element.

HTELI SU DA ME ZAKOLJU KADA SAM TRAŽILA DETE! Ekskluzivna ispovest majke Italijanke koja je posle 53 GODINE SAZNALA DA JE SRPKINJA  Kurir televizija