NEMOJTE GA ČUVATI U PLASTIČNOJ KESI: Evo zašto se hleb BRZO POKVARI! Ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN da mu sačuvate svežinu

Shutterstock

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pre toga ga stave u papirnu ili, češće, plastičnu kesu. To je greška zbog koje se on ubuđa već posle nekoliko sati! Zašto?

Kesa prvo polako, ali sigurno "osuši" hleb i privuče vlagu iz njega na sebe, a sobna temperatura i vlažna sredina su idealni za razvoj buđi. Plus, ako ga ostavljate u kuhinji na mesta gde može da dođe u kontakt sa isparenjima od kuvanja, ubuđaće se još brže.

Najbolje rešenje, koliko god vam možda čudno zvučalo, jeste da hleb stavite u zamrzivač. Tako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

Profimedia 
foto: Profimedia

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni.

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će njegov ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari! Isprobajte, rezultat će vas iznenaditi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

08:37
Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj Izvor: kurir televizija