OBOŽAVAĆETE GA

NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Savršeno i lagano jelo, prepuno povrća!

Foto: Shutterstock

Ukusom bogati sataraš jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi najradije priprema tokom leta, čim stigne sezona paprike i paradajza.

Savršen je za lagani, a opet jako fini ručak koji će se odlično uklopiti u najrazličitije gastronomske kombinacije.

U klasični sataraš kakav vam predsatvljamo ovog puta stavljaju se samo bazične namirnice kao što su paradajz, paprike i luk, no moguće su i druge varijante s ostalim letnim povrćem. Priprema je slična, a rezultati uvek beskrajno ukusan.

Foto: Profimedia

Sastojci:

2 velike glavice luka

2-3 čena belog luka

4 paprike

6-7 paradajza

ulje so, biber po želji sitno seckan peršun

Foto: Profimedia

Priprema:

1. Očistiti i iseckajte luk, papriku i paradajz na krupnije komade.

2. Na ulju propržiti luk i dinstati ga dok ne postane staklast.

3. Nakon toga, dodati paprike, pa nakon 10 minuta paradajz, sitno iseckan beli luk, posoliti i biberiti, poklopiti i ostaviti da se jelo krčka na laganoj vatri 20-25 minuta. Povremeno promešati.

3. Sataraš je gotov kad veliki deo tečnosti ispari. Pred sam kraj kuvanja po želji dodati sitno seckan peršun.

(Kurir.rs)

This browser does not support the video element.

00:49
TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Izvor: Kurir televizija