SNAŽNO NEVREME 2 PUTA ZA KRATKO VREME POPLAVILO SUBOTICU Krupan grad naneo velike štete plodovima vinove loze (FOTO)

Kurir/N.H.

Danas su olujna kiša i led na severu Bačke i u Subotici prekrili sve travnate i ulične površine koje su se zabelele od grada veličine oraha i lešnika.

Iako je dan počeo sunčano, oblaci su u dva navrata doneli jake letnje pljuskove, a pratio ih je led koji je za 15 minuta naneo štete usevima i baštama sa voćem i povrćem.

Kako saznajemo, najviše su stradali plodovi grozdova u vinogradima i to posebno gde su obrezane loze otkrile još sitne, ali bogate plodove.

Jaki pljuskovi i led zahvatili su Suboticu, Kanjižu i Sentu, a u delovima centra Subotice saobraćaj je bio paralisan vodom koja je preplavila saobraćajnice, jer se ponovio stari problem da kolektori vraćaju vodu na asfalt.

Otežan protok vode je bio posebno problematičan na perifernim obodima, u naseljima gde su slivnici začepljeni, što prilikom svake jake kiše stvara problem i u centru grada, zbog prejakih padavina i velike količine atmosferske vode.

Ne zna se kakva šteta od grada je naneta zasadima, procenitelji će to sagledati narednih dana, pa će osiguranim zasadima biti i nadoknađen deo štete.

(Kurir.rs/N.H.)