Popularne valjuške pripremale su naše bake i nema ko nije voleo da ih jede. Ipak, oni su danas malo izgubili na popularnosti, a mnogi su ih i zaboravili. Iz tog razloga donosimo vam recept uz pomoć kog ćete ga vrlo jednostavno pripremiti i podsetiti se svog detinjstva.
Printscreen/Youtube
Za testo:
- 1 jaje
- 500 g mekog brašna
- 250 ml vode
- prstohvat soli
- malo ulja
I još:
- 4 veća krompira
- 1 glavica luka
- malo ulja
- aleva paprika
Priprema:
- Krompir oljuštite i isecite na kockice, pa stavite da se kuva.
- Za to vreme zamesite testo tako što ćete sve sastojke pomešati dok ne dobijete glatku masu.
- Razvucite ga oklagijom na debljinu oko 1 cm isecite na manje kocke, pa kidajte komadiće i ubacujte u kipuću vodu.
- Kuvajte ih nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu.
- Vodu procedite, pa kada je krompir kuvam pomešajte ga sa testom.
- Luk sitno naseckajte, pa ga propržite na malo ulja, dok ne zastakli.
- Dodajte malo aleve paprike i pržite još nekoliko sekundi.
- Dodajte u šerpu u kojoj su krompir i valjušci, pa sve lepo izmešajte i posolite po ukusu.
(Kurir.rs)
Bonus video: