OBELEŽITE SVETSKI DAN ČOKOLADE! Nema boljeg načina da ga proslavite od uživanja u ovom fenomenalnom desertu (RECEPT)

Shutterstock

Znamo, vama je svaki dan dan čokolade i verovatno ste do sada isprobali milion preuskusnih recepata s planetarno omiljenom poslasticom. Ali danas se obeležava Svetski dan čokolade, red je da napravite nešto zaista posebno!

Vaše ukućane i vas oduševiće ovaj fenomenalan slatkiš. Pravi se jednostavno, potrebno je samo da sledite naše savete i u vašem tanjiru će se brzo naći POLJUPCI OD ČOKOLADE.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

SASTOJCI:

- 330 g putera

- 330 g šećera u prahu

- 200 g crne čokolade -

60 g slatke pavlake

- 15 g mlevene kafe

- 2 g soli

- 1 ml ekstrakta vanile

Profimedia 
foto: Profimedia

Krem: - 100 g guste slatke pavlake - 100 g tamne čokolade

Kora: - 90g keksa - 20 g putera

PRIPREMA:

1. Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni puter. Pomešajte oba sastojka i dobro ih pritisnite da formiraju čvrstu osnovu u prigodnoj posudi ili poslužavniku, pa stavite da odstoji u frižideru 15 minuta.

2. Dok se podloga steže u frižideru, u drugu posudu stavite puter koji ste prethodno držali na sobnoj temperaturi i elstrakt vanile i mešajte mikserom podešenim na veliku brzinu.

3. U dobro izmiksanu masu dodajte šećer u prahu i sada mešajte mikserom podešenim na srednju brzinu.

Profimedia 
foto: Profimedia

4. Kada se šećer izmeša, dodajte otopljenu crnu čokoladu, kafu, slatku pavlaku i so i dobro sve promešajte.

5. Sipajte ovu mešavinu na stegnutu podlogu i vratite u frižider na još pola sata.

6. Otopite ostatak čokolade i prelijte desert, pazite da se lepo rasporedi, pa potom opet stavite u frižider da se lepo stegne, a uoči posluženja isecite ga na kocke ili na šnite.

7. Po želji, čokoladne poljupce možete dodatno da ukrasite izmrvljenom čokoladom, svežim voćem ili šlagom.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:08
POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte Izvor: Kurir televizija