Rende je jedan od glavnih kuhinjskih gedžeta, koji nam je potreban u svakodnevnom životu. Ipak, mnogi od nas ne znaju da koriste rende na pravi način. Znate li vi?
Kada je u pitanju izbor stvari koje rendate važno je da znate da se šargarepa i cvekla za supu, kao i meki sirevi, sitne se na finoj, krupnoj strani rednde, dok ćete na sitnoj rendati tvrdi sir, kao i za voće i povrće ili usitniti hranu tako da se dobije pire za, na primer, bebe, kao i jaja za mimoza salatu.
Rezač se daleko ređe koristi, a najzgodiniji je ako treba da se povrće ili voće iseče na tanke kriške.
Na četvrtoj strani, po pravilu, nalaze se "šiljci". Ovaj deo za rendanje hrane se najređe koristi, pa zbog toga mnogi ni ne znaju čemu služi. "Šiljci" su namenjeni za usitnjavanje veoma tvrde hrane, kao što su na primer stari hleb, orasi i začini.
(Kurir.rs)
Bonus video: