U JAPANU ODRŽANI IZBORI U SENCI UBISTVA BIVŠEG PREMIJERA ŠINZA ABEA Evo šta pokazuju preliminarni rezultati glasanja (VIDEO)

Profimedia, Kurir Televizija

U Japanu su održni izbori za gornji dom parlamenta, u senci ubistva bivšeg premijera Šinza Abea, a prema izlaznim anketama japanskog javnog servisa, vladajuća koalicija zadržaće većinu u gornjem domu parlamenta.

Liberalno-demokratska partija premijera Fumija Kišide i njen koalicioni partner, na putu su da osvoje između 69 i 83 od 125 mesta u gornjem domu parlamenta, prema izlaznim anketama, prenose mediji.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Izbori za poslanike u manje uticajnom gornjem domu obično se posmatraju kao referendumsko izjašnjavanje o vladi, a zvanični rezultati očekuju se sutra.

This browser does not support the video element.

00:34
U JAPANU ODRŽANI IZBORI U SENCI UBISTVA BIVŠEG PREMIJERA ŠINZA ABEA Evo šta kažu preliminarni rezultati glasanja Izvor: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:39
Japan odobrio otpuštanje radioaktivne vode u more, protesti širom zemlje Izvor: Kineski radio Internacional