Špageti Karbonara je italijansko jelo od testenine i smatra se gotovo nezaobilaznim u rimskoj kuhinji, ali ono što je vrlo simpatično je da je ovaj specijalitet postao vrlo čest obrok i u našoj kuhinji. Evo kako da napravite ovaj specijalitet na poseban način!
Priprema se na jednostavan način, veoma je hranljivo i prilično jakog ukusa.
Budući da je kalorijski sadržaj karbonare veliki (testenina, pržena slanina, sir i jaja), obično se služi samo kao glavno jelo uz neku laganu salatu.
Sastojci:
- 250 g špageta
- 3 žumanca
- 200 g parmezana
- 100 g slaninice ili pančete
- 2 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- biber
- so
Priprema:
1. U ključalu slanu vodu ubacite testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.
2. Dok se testenina kuva, u tiganju na maslinovom ulju propržite slaninicu dok ne postane hrskava. Tek onda joj dodajte iseckan beli luk.
3. U posebnoj posudi umutite žumanca, dodajte parmezan i biber.
4. Kad se testenina skuva ubacite smesu s jajima. Dodajte slaninu i beli luk i sve dobro izmešajte bez vraćanja na ringlu.
(Kurir.rs)
Bonus video: