Tamne bobice sadrže vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, E i K, folnu kiselinu, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink. Nema boljih!
Ova voćka je uvek dobrodošla, možete je jesti samu, sa sladoledom, u kolaču, sa povrćem i mesom, ujutru, u podne, naveče. Evo kako da napravite osvežavajuću i zdravu mešanu salatu sa kupinama:
SASTOJCI (za 4 obroka):
• 100 g zelene salate (mladi spanać)
• 1/2 krastavca
• 250 g kuvane cvekle
• 100 g feta sira
• 2 male kašike svežih listova nane
Dresing:
• 350 g kupina
• 5 malih kašika maslinovog ulja
• 2 male kašike belog vinskog sirćeta
• 1 mala kašika meda
PRIPREMA:
1. Zelenu salatu/mladi spanać i cveklu iscepkajte i isecite na kockice, kolutove ili trake, isto tako pripremite krastavac.
2. Dodajte izmrvljeni feta sir i listove nane, blago sve promešajte.
3. Prelijte kupine maslinovim uljem, belim vinskim sirćetom i medom i sipajte preko salate. Pola kupina možete da iscedite, a pola ostavite cele, salata će delovati bogatije.
4. Ako salatu poslužite u izdubljenoj polovini lubenice, izgledaće veličanstveno!
Kurir.rs
Bonus video: