ŽENA IZAZVALA UDES KOD NIKŠIĆA, POGINULI NAŠI DRŽAVLJANI: Određen pritvor u kom je dvoje stradalo, a troje povređeno

EPA/Boris Pejović

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, doneseno je rešenje o zadržavanju žene M. B. i podnesen predlog sudiji za istragu za određivanje pritvora istoj, zbog sumnje da je pre tri dana izazvala stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli državljani Srbije.

Kako prenosi crnogorski portal Dan, M. B. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško delo protiv bezjednosti javnog saobraćaja.

- Pritvor se određuje zbog osnovane sumnje da je nepropisnom vožnjom izazvala saobraćajnu nezgodu koja se dogodila dana 23. jula.2022. godine na magistralnom putu Vilusi - Nikšić u mestu Trubjela kada su smrtno stradala dva lica, a tri lica zadobila povrede. M. B. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško delo protiv bezednosti javnog saobraćaja - saopštila je državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću Vjera Micunović, prenosi Dan.

Podsetimo, nesreća se dogodila oko 13 sati, 23. jula u mestu Trubjela, na putu Nikšić - Vilusi u kojoj su poginule dve osobe, a tri povređene. U udesu su učestvovali "opel" aranđelovačkih registarskih oznaka i "BMW", engleskih tablica. Poginuli su žena i muškarac iz "opela", dok su povređeni putnici iz BMW, dvoje dece i dve odrasle osobe, od kojih je jedna teže povređena.

- Žena je na licu mesta poginula, dok je muškarac preminuo na putu do nikšićke bolnice. U akciji izvlačenja poginulih i povređenih učestvovali su nikšićki vatrogasci spasioci, a veoma brzo je stigla i ekipa hitne pomoći - preneli su mediji.

- Nikšić, 12:52 časa, mesto Trubjela, desila se saobraćajna nesreća na magistralnom putu NK-Vilusi i tom prilikom četiri lica su zadobila povrede, a dva lica , državljani Srbije M.T. (1959 godište) i R.T. (1957 godište) su smrtno stradali - saopšteno je tada iz OKC-a Uprave policije, a preneo Dan.

(Kurir.rs - DAN)