Tokom leta, posebno ovako vrelog kao što je ove godine, svi se nadamo nekakvom rashlađenju kao što je sladoled kad god nam padne na pamet. Posebno, ako je domaći i ukusan, poput kaprija na kome su generacije odrastale. Zato smo za vas pripremili recept za domaći kapri sladoled koji će vas i vaše mališane obradovati.
Sastojci:
- 250 g jagoda
- 100 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- čokolada
Priprema:
Par jagoda isecite na sitne komadiće, a preostale pomešajte sa šećerom i izblendirajte. Umutite slatku pavlaku i dodajte izblendirane jagode, pa promešajte. Zatim dodajte seckane jagode i lagano promešajte. Sipajte u kalup za sladoled, pokrijte providno folijom i stavite štapiće u svaki kalup (preko folije). Ostavite u zamrzivaču pet sati. Čokoladu istopite, pa ostavite da se ohladi 10-15 minuta. Umočite svaki sladoled u čokoladu.
(Kurir.rs)
Bonus video: