Specijalitet od testa ko god je probao priznaje da je prste polizao! Obradujte i vi svoju porodicu ili prijatelje, odmah će tražiti recept za ovo jedinstveno jelo.
Evo kako se prave pide, idealan obrok za bilo koje doba dana:
PIDE
Sastojci:
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 kg brašna
- 30 g kvasca
Shutterstock
- 1 čaša soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 1 dl mlake vode
- 1 kašika margarina
- mala kašika šećera
- so
Priprema:
- Zamesite meko testo i ostavite dva (2) sata da kisne.
- Pripremite fil: izdinstajte glavicu crnog luka i dodajte 300 g mlevenog mesa. Kad ispari vodica, dodajte čašu soka od paradajza i sačekajte da uvri. Začinite po ukusu.
- Testo podelite na šest (6) delova, svaki razvijte u elipsu, stavite fil, pa ivice preklopite ka sredini, a krajeve malo spojite.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Poslužite uz preliv od jogurta i belog luka.
Shutterstock
Savet plus: Ko ne može bez ljutog, dobrodošle su papričice.
(Kurir.rs/N.B.)