POVRĆE NA SEOSKI NAČIN: Gastronomski užitak biće u vašem tanjiru za tili čas! NAPRAVITE GA VIŠE, SVI ĆE TRAŽITI REPETE! (RECEPT)

Shutterstock

Lagani letnji obroci, ručkovi i večere, ne podrazumevaju samo ribu ili nemasno meso u tanjiru. Povrće je to koje ih čini zdravim i ukusnim, prepuno je vitamina i minerala.

I naši stari su to znali, često su pripremali POVRĆE NA SEOSKI NAČIN:

foto: CILE

SASTOJCI:

  • 4 tikvice
  • 4 šargarepe
  • 2 patlidžana
  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 čena belog luka
  • 6 velikih kašika ulja (najbolje maslinovog)
  • 1 šaka sveže mirođije
  • 1 mala kašika majčine dušice
  • 1/2 male kašike ljute crvene paprike so, biber

PRIPREMA:

1. Patlidžan operite, ne skidajući koru isecite ga na krupnije komade, posolite i odložite da se iz njega iscedi gorki sok. Posle desetak minuta ga isperite u cediljki pod mlazom vode.

foto: Shutterstock

2. Operite dobro i svo ostalo povrće, šargarepu oljuštite i isecite na krugove, a tikvicima takođe ne skidajte koru jer su još uvek mlade. Njih i crveni luk isecite na krupnije komade, beli luk očistite, neka čen ostane ceo, a ako je veliki samo ga blago zarežite.

3. Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni, a dok ne bude spremna pospite uljem pleh ili tepsiju u kojoj će se povrće peći. Poslažite povrće i začinite po želji, pa sve blago promešajte da se mirođija, majčina dušica, ljuta paprika, so i biber lepo rasporede.

4. U već zagrejanoj rerni pecite povrće 20 minuta, ali povremeno otvorite rernu i promešajte ga drvenom kašikom.

5. Povrće pripremljeno na seoski način možete odmah da poslužite, a ako ga napravite više – izuzetno će prijati i kad se ohladi. I u jednom i u drugom slučaju jelo možete dodatno obogatiti sa još iseckane sveže mirođije ili peršuna.

Savet plus: Umesto predloženih namirnica, možete da kombinujete bilo koje povrće po želji, uspeh je zagarantovan.

foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:35
PRE 15 GODINA SLUČAJNO JE POSTAO NAJPOPULARNIJI DEČAK U SRBIJI! Hit snimak harao je mrežama A SADA JE POZNATI GLUMAC I REŽISER  Izvor: Kurir televizija