Da bi ova poslastica bila još interesantnija, u kućnim uslovima se možemo malo poigrati i dekorisati je.
Bez obzira na to da li je u pitanju kupovni sladoled ili onaj koji ste sami napravili kod kuće, budite maštoviti jer će ovi hladni zalogaji tako biti još slađi.
U obliku klovna
Ovo je ideja koja će oduševiti najmlađe. U posudu za serviranje sladoleda stavite kornet, a na njega kuglu sladoleda. Od sitnih bombonica napravite oči i nos. Isto to možete uraditi obrnuto, tako da od korneta napravite kapicu.
Između dva keksa
Ovo je super rešenje za goste koji su iznenada došli. Napravite sendvič tako što ćete sladoled staviti između dva keksa i blago ih pritisnuti da se sve spoji. Šarenim mrvicama za tortu ili mlevenim keksom možete ih dekorisati sa strane.
U šoljici za čaj
Izvadite one starinske bakine šoljice koje čuvate u ormanu i koje vam služe samo za ukras i pomoću male kafene kašičice iskoristite ih za posluženje sladoleda.
Na štapiću
Ako pravite domaći sladoled, odlično bi bilo da ga zamrznete zajedno sa štapićem i u kalupima predviđenim za to ili u manjoj plastičnoj ambalaži od voćnog jogurta. Biće spreman za jelo čim ga izvadite iz zamrzivača.
Kurir.rs
Bonus video: