recept
SAVRŠEN OBROK ZA VRELE LETNJE DANE! Za sve ljubitelje morskih plodova DAGNJE su odličan izbor: Lagan recept za preukusno jelo!
Ovo jelo se zaista lako priprema, a pravi je lagani letnji ručak koji je bogat gvožđem, fosforom i kalcijumom. Odličan je izbor za sve one koji vole da uživaju u morskim plodovima.
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 1,5 kg dagnji
- 5-6 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 5 čena belog luka
- 1/2 kašičice belog bibera
- 200 ml belog vina
- 1 kašika prezle
- 1 limun
Foto: Profimedia
Priprema:
- Tupom stranom noža ostružite sav lepak sa spoljašnje strane školjke i odvojite dlakavu "bradu" od spoja.
- Temeljno isperite svaku školjku pod tekućom hladnom vodom.
- Napukle školjke i sve one koje se ne zatvore kada ih kucnemo nisu žive i treba ih baciti.
- U zagrejano maslinovo ulje u tiganju dodati iseckani beli luk, seckani peršun i malo bibera, kratko promešati, pa dodati očišćene dagnje i isečen limun.
- Kada se dagnje otvore, sve prelijte vinom i pustite da provri, pa poslužite.
(Kurir.rs)
Bonus video: