Ovaj jednostavan i pomalo neobičan recept odličan je i tokom letnjih dana jer možete napraviti nekoliko knedli, zamrznuti ih i koristiti po potrebi, štedeći vreme.
Profimedia
Sastojci:
- 350 g mlevene govedine
- 6 krompira
- Jaje
- 200 g brašna
- 200 g suve slanine
- Luk
- 500 g zelja
- Kim
- Biber
- So
- Kašika seckanog peršuna
- 1/2 kašičice mlevene crvene paprike
Profimedia
Priprema:
- Dodajte zelje u vrelu sa polovinom sitno seckanog luka i slaninom. Prelijte sa malo vode i začinite biberom i kimom.
- Drugu polovinu crnog luka prodinstati na ulju i dodati mleveno meso. Dodajte crvenu papriku, peršun, so i biber. Promešati i skloniti sa vatre.
- Krompir oljuštite i skuvajte, pa ga ohlađenog pretvorite u pire. Dodajte brašno, jaje, malo ulja i prstohvat soli.
- Radnu površinu pospite brašnom, pa umesite testo za knedle. Razvaljajte ga i isecite na kvadrate.
- Na svaki komad testa stavite po kašiku fila od mesa. Zarolajte testo, oblikujte knedle i ostavite na pobrašnjenoj površini. Stavite kuvane knedle u veliku količinu ključale slane vode. Kada isplivaju na površinu, izvadite ih šupljikavom kašikom i poslužite uz dinstano zelje.
(Kurir.rs)
Bonus video: