Dobro su poznata lekovita svojstva čudesne koprive, a od nje možete da napravite ukusnu, zdravu i izdašnu čorbu, koja će vas okrepiti i vratiti vam snagu i energiju.
Sastojci:
- ½ kg mladih vrhova koprive
- 2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna
- mleveni biber, so
- šargarepa
- kašika rendanog rena u sirćetu
- mladi luk
- peršun
Profimedia
Priprema:
- Koprivu očistiti pre pranja, popariti vrelom vodom, sačekati nekoliko minuta i ocediti a vodu baciti.
- U loncu zagrejati litar vode, i kad provri, spustiti u nju oceđenu koprivu i pustiti da kuva na laganoj vatri pola sata.
- Koprive ponovo ocediti i dobro izmešati sa kukuruznom prekrupom.
- Sve to dobro izgnječiti viljuškom, preliti vodom u kojoj su se koprice kuvale. dodati sitno iseckan mladi luk i sitno seckanu šargarepu i pusititi da vri još pola sata.
- Čorba se tek na kraju posoli i pobiberi i doda joj se peršun. Kad se malo prohladi, služi se sa renom.
(Kurir.rs)
Bonus video: