Šnenokle su jednostavna, jeftina i jedna od najpopularnijih poslastica detinjstva mnogih od nas, a iako se danas ređe pravi ovom receptu sigurno nećete odoleti.
Profimedia
Sastojci:
- 4 belanca
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- litar mleka
- 10 komada keksa
- korica limuna
Shutterstock
Priprema: 1. U posudu za posluživanje složite keks. 2. Umutite žumanca i tri kašike šećera mikserom i narendajte limunovu koricu. 3. Stavite mleko da prokuva i umutite sneg od belanaca i jedne, preostale, kašike šećera. 4. U mleko koje je provrilo kašikom sipajte sneg od belanaca i kratko kuvajte u mleku, zatim ih slažite na keks. 5. U preostalo mleko dodajte umućena jaja sa šećerom, kuvajte 2-3 minuta, a potom sve sipajte u činiju preko keksa. 6. Pustite da se ohladi, po želji narendajte tamnu čokoladu i ostavite u frižideru da se ohladi do serviranja.
(Kurir.rs/Najžena)