TORTILJA OD KROMPIRA I TIKVICE: Služi se samostalno ili sa brojnim dodacima po izboru, SVAKA KOMBINACIJA JE DOBITNA! (RECEPT)
S ovim jelom svako će biti i sit i fit, a najbolje od svega je što se lako priprema. Nećete potrošiti ni puno vremena, za 30 minuta može da bude u vašem tanjiru!
Evo kako se pravi tortilja od krompira i tikvice:
SASTOJCI:
- 4 krompira
- 2 tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 4 jaja
- 3 velike kašike maslinovog ulja
- so
PRIPREMA:
1. Operite i ogulite krompir i izrežite na što tanje komade, a možete i da ga izrendate na krupno.
2. Operite i očistite tikvice, ponovite postupak kao sa krompirom.
3. Očistite i isecite luk, ne mora sitno, pa ga pomešajte sa iseckanim ili izrendanim krompirom i tikvicom.
4. Maslinovo ulje zagrejte u većem tiganju, sipajte prvo mešavinu krompira i luka, raširite ga ravnomerno po površini drvenom kašikom i pržite dok luk ne postane staklast i krompir malo primi boju.
5. Dodajte tikvice, još malo propržite pa sipajte jaja i dobro sve promešajte. Ispecite jednu i drugu stranu tortilje tako da sredina ostane kremasta. Slobodno sipajte još ulja po potrebi, jer krompir može brzo da ga upije upije.
6. Ukrasite svežim listovima peršuna.
Savet plus:
Tortilje možete da jedete samostalno, uz jogurt i kiselo mleko ili poslužite uz svežu papriku i paradajz, sa šunkom, maslinama... Na vama je izbor!
Kurir.rs
Bonus video: