PILETINA PUNJENA SIROM I ZAČINSKIM BILJEM: Uz svežu zelenu salatu ili paradajz s lukom, imaćete RUČAK ZA PAMĆENJE! (RECEPT)

Shutterstock

Ukućani će biti oduševljeni kad im ovo napravite. Jelo se služi toplo, a ništa neće faliti i ako vam ostane malo – i hladni komadi će obradovati stomak!

Evo kako se pravi piletina punjena sirom i začinskim biljem:

SASTOJCI:

Profimedia 
foto: Profimedia
  1. 1 kg pilećih filea
  2. 3 jaja
  3. 200 g feta sira
  4. 150 g krem sira
  5. 2 čili papričice
  6. 1 mala kašika origana
  7. 1 mala kašika majčine dušice
  8. 1 mala kašika bosiljka
  9. 250 g hlebnih mrvica
  10. ulje

PRIPREMA:

Shutterstock 
foto: Shutterstock
  1. U prigodnoj posudi pomešajte viljuškom fetu i krem sir. Naseckajte sitno čili papričice i sve biljne začine i pomešajte sa smesom dobijenom od feta i krem sira.
  2. Zarežite pažljivo piletinu kako biste unutra mogli da stavite nadev.
  3. Sipajte hlebne mrvice u posebnu posudu.
  4. Izmutitte dobro jaja i umočite u njih napunjeno pileće meso, pa ga uvaljajte u hlebne mrvice.
  5. U prigodnu tepsiju ili vatrostalnu posudu stavite piletinu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Savet plus:

Ako ne volite ljuto, koristite slatku crvenu papriku, a biljne začine možete da zamenite svežim listovima peršuna. Isto tako, sa prezlama možete da pomešate rendani sir, ali i da ih pečete bez ovih dodataka.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:43
Recept za teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama Izvor: Kurir televizija