Ukućani će biti oduševljeni kad im ovo napravite. Jelo se služi toplo, a ništa neće faliti i ako vam ostane malo – i hladni komadi će obradovati stomak!
Evo kako se pravi piletina punjena sirom i začinskim biljem:
SASTOJCI:
Profimedia
- 1 kg pilećih filea
- 3 jaja
- 200 g feta sira
- 150 g krem sira
- 2 čili papričice
- 1 mala kašika origana
- 1 mala kašika majčine dušice
- 1 mala kašika bosiljka
- 250 g hlebnih mrvica
- ulje
PRIPREMA:
Shutterstock
- U prigodnoj posudi pomešajte viljuškom fetu i krem sir. Naseckajte sitno čili papričice i sve biljne začine i pomešajte sa smesom dobijenom od feta i krem sira.
- Zarežite pažljivo piletinu kako biste unutra mogli da stavite nadev.
- Sipajte hlebne mrvice u posebnu posudu.
- Izmutitte dobro jaja i umočite u njih napunjeno pileće meso, pa ga uvaljajte u hlebne mrvice.
- U prigodnu tepsiju ili vatrostalnu posudu stavite piletinu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni, sve dok ne poprimi zlatnu boju.
Shutterstock
Savet plus:
Ako ne volite ljuto, koristite slatku crvenu papriku, a biljne začine možete da zamenite svežim listovima peršuna. Isto tako, sa prezlama možete da pomešate rendani sir, ali i da ih pečete bez ovih dodataka.
Kurir.rs
Bonus video: