Mekane kiflice sa makom nestaće sa stola čim ih poslužite
Nema ko ne voli mekane i slasne kiflice, bilo da su slane ili slatke. Iako ponekad njihova priprema oduzme previše vremena, ovaj recept je drugačiji, a sve je gotovo za najviše sat vremena.
Brze kiflice punjene makom, prave se bez kvasca, što znači da nema čekanja da testo naraste odmah ih pečete. Toliko su mekane i vazdušaste da nećete prestajati da ih jedete.
Profimedia
Sastojci:
Za testo:
- 400 g brašna
- 150 g hladnog putera
- 1 jaje
- 70 g šećera
- 100 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadev:
- 200 g maka
- 120 g šećera
- 100 ml mleka
Profimedia
Priprema:
- Mleko i šećer zagrejati dok ne provri. Nakon toga skinite sa šporeta dodajte mak, dobro promešajte i ostavite da se ohladi.
- U veću posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, narendajte puter, dodajte jaje i mlekom, pa zamesite glatko testo.
- Testo podelite na tri jednaka dela, pa razvucite na krug debljine oko pola centimetra.
- Svaki krug isecite na 8 jednakih trouglova, pa u širi deo nanesite fil i zamotajte kiflice.
- Ređajte ih na pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Po želji ih pospite šećerom u prahu.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: