NE RADI NAM APARAT ZA KARTICE! Ugostitelj otkrio šta stoji iza NAJVEĆIH laži konobara!

Printscreen/TikTok

Hiljadu ljudi, hiljadu ćudi, pa tako ima i raznih ugostitelja. Raspon je širok, od onih preterano ljubaznih do onih kojima je to potpuno nepoznat pojam u rečniku. Neki rade posao jer ga vole, neki ga imaju samo kao privremeneo rešenje.

Na Reditu se povela zanimljiva diskusija o iskustvu konobara i gostiju.

Printscreen/Twitter 
Ilustracijafoto: Printscreen/Twitter

Sve je počelo od jednog ugostitelja.

"Radim kao ugostitelj. Volim posao (iako ne volim ljude) upravo zbog onih retkih dobrih ljudi sa kojima se na kraju povežeš i oni ti ulepšaju posao 10 puta. Ali uvek morate pronaći bar jedan biser po smeni, piše i prepričava neka od najzanimljivijih iskustava u svojoj karijeri.

'Mogu li da dobijem kapućino bez pene? "Znači makijato?" "Ne, nije kapućino bez pene." "Ali gospođo, kapućino bez pene je vaš makijato. 'Ne, ja bih kapućino bez pene'... 'Napraviću joj običan makijato.'

Situacija koja je zauzela drugo mesto na listi bisera je ona u kojoj se gost pravi pametan i smišlja kako da kafu "prekorači".

Shutterstock 
foto: Shutterstock

"Ogromna gužva, ljudi bi sedeli jedni drugima na glavi kada bi mogli bez pozdrava i narudžbina. Čekaćeš isto, poručeno sa vrata ili kada dođem do tvog stola 15 sekundi kasnije. Ovo mi samo podiže krvni pritisak i izbacuješ me iz sinhronizacije dok pokušavam da se setim 5 tabela pre tebe."

Da se ​​razumemo, kad nema posla za konobare, idealno je da im dođeš na vrata, ali kad je gužva, molim te, nemoj, hvala – otkrio je da je bolje ne raditi kad je gužva u Baru.

Dodali su da im uopšte nisu jasni ljudi koji traže jak dupli espreso, ali bez kofeina.

Ni ovoj temi gosti nisu ostali dužni. Odmah su napravili kontranapad i nabrojali šta im se ne sviđa kod ugostitelja.

- Kada se konobar obraća svima sa "TI"

- Kada lažu da POS mašina ne radi pa da lažu sa računima/gotovinom

- Kada konobar pita da li je hrana dobra ili agresivno preporuči salate/prilozi

- Kada konobar ima komentare koliko smo jeli/nismo pojeli, napisao je dežurni kritičar.

Printscreen/TikTok 
foto: Printscreen/TikTok

- Da li konobari zaista očekuju od nas gostiju da zapamtimo nazive, sastojke i razlike svih kafa?, dodala je nezadovoljna mušterija, na šta je konobar duhovito odgovorio.

- Ne, ali bi bar mogli da znaju kako se zove onaj koji piješ.

Koliko je ljudi toliko iznenađujuće, očigledno ima svakakvih gostiju i konobara.

Kakva su vaša iskustva, bilo da ste gost ili da se bavite ugostiteljstvom? Podelite sa nama u komentarima.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

12:11
Mića je Titov kuvar koji je napravio Karađorđevu šniclu Izvor: Kurir televizija