Testo
- 300 ml vode
- 50 g maslaca
- 600 g brašna
- 50 g šećera
- malo soli
- 2 kašike suvog kvasca
Fil
- 50 g putera
- 100 g šećera
- 2 kašike cimeta
Preliv
- 250 g šećera u prahu
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kašike mleka
Priprema
Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite ga da nadođe. Kada udvostruči svoju masu, razvijte ga da bude malo tanje nego za krofne. Namažite ga omekšalim maslacem, pospite mešavinom šećera i cimeta, pa smotajte u rolat. Zatim ga isecite na 2 cm širine, poređajte u nauljenu tepsiju, prekrijte čistom krpom i ponovo ostavite da nadođe. Rolnice pecite na 180 stepeni dok ne porumene, a u međuvremenu sjedinite šećer u prahu, limunov sok i mleko. Kašikom uzimajte tu smesu i sipajte je na svaku rolnicu. Poslužite mlako ili hladno.
Cimet rolne
Objavljeno
06.09.2012. 23:31h
→ 01.06.2017. 0:00h